• Hotel Habakuk ***** - Dogodki
 • Hotel Habakuk ***** - Dogodki
 • Hotel Habakuk ***** - Dogodki
 • Hotel Habakuk ***** - Dogodki

Doživetja

Za preživljanje prostega časa so na voljo različni programi kot so: ogled mesta Maribor, splavarjenje, adrenalinski park, ogled vinskih cest, botanični vrt Pivola.

 
 

Ogled Maribora

 dozivetja 0003 splavarjenjeimgShadowR

Maribor in njegovo staro mestno jedro vas bosta navdušila s svojimi kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi in gostoljubnostjo Mariborčanov.

Vzemite si čas in odkrijte najprikupnejše kotičke našega mesta: čudovite mestne trge z znamenitimi stavbami, Lent z najstarejšo vinsko trto na svetu, Mestni park s tremi ribniki in Piramido…

V uličicah vabijo številne kavarne in čajnice, kjer lahko polni doživetij sklenete potepanje po mestu in poklepetate s prijatelji.

 

Ključne zanimivosti Maribora:

 • Trg svobode (spomenik NOB, Frančiškanska cerkev),
 • Grajski trg (Mariborski grad, Sv. Florijan),
 • Vetrinjska ulica (Vetrinjski dvorec, Salzburški dvorec),
 • Židovski trg (Sinagoga, Židovski stolp),
 • Lent (Vodni stolp, Stara trta, najstarejša trta na svetu, Minoritska cerkev s samostanom, Sodni stolp),
 • Glavni trg (Alojzijeva cerkev, Kužno znamenje, Mestna hiša - Rotovž),
 • Slomškov trg (Stolnica, Slovensko narodno gledališče Maribor, Rektorat, Pošta),
 • Gosposka in Slovenska ulica ter
 • Trg generala Maistra.
 

Adenalinski park

 dozivetja 0012 adrenalinski-parkimgShadowR

Ste željni dogodivščin? Premagovanje strahu, hitro ukrepanje in fizični napor povzročajo intenzivno izločanje adrenalina. Preizkusite: steber poguma, višinski plato z visečim mostom, brvmi, jeklenicami, visečo mrežo, plezalno steno in orjaško gugalnico.

Botanični vrt Pivola

 dozivetja 0011 botanicni-vrt-piuvolaimgShadowR

Botanični vrt Univerze v Mariboru (Pivola) prikazuje tujo in domačo floro, zlasti značilnosti in posebnosti Pohorja in severovzhodne Slovenije in je hkrati raziskovalna in javnosti odprta kulturno prosvetna ustanova.

V nasadu domačih in eksotičnih dreves rastejo med drugim 120 let stare sekvoje, klek z obsegom 364 cm, kavkaške jelke, kanadske čuge, Lawsonove ciprese, rdečelistna bukev, macesni, magnolije, tise.

 

Tradicionalna slovenska kuhinja

vinska kletimgShadowR

Gostilna Pri treh ribnikih, po domače pri Kličku, je najstarejša gostilna v Mariboru in deluje že od 1825 leta, čeprav je zamenjala nekaj lastnikov. Naše kuhinjske dobrote slonijo na tradicionalnih regionalnih in slovenskih receptih, z noto modernosti v pripravi in prezentaciji jedi.

Dravska vila

 dozivetja 0010 dravska vilaimgShadowR

Med prijetno plovbo z ladjico in ob čudovitem razgledu na obrežje Drave in mesto Maribor se lahko posladkate tudi s sladicami in si privoščite odlično kavo v ladijski kavarni/slaščičarni.

 

Vožnja z vlakcem Jurčkom po Mariboru

 dozivetje vlakecimgShadowR

Mestni turistični vlakec Jurček razveseljuje otroke, pa tudi odrasle, ki želite spoznavati mesto nekoliko drugače. Pa še pešačenju se izognete. Popeljite se z vlakcem z vodnikom ali brez, lahko pa cel vlak tudi najamete in povabite prijatelje, sodelavce, goste na prav posebno vožnjo!

Nakupovanje v Europarku

 dozivetja evuroparkimgShadowR

Obiščite Europark Maribor, kjer je zbranih vrsto priznanih imen z atraktivno ponudbo svetovnih blagovnih znamk pod eno streho.

Ugodno nakupovanje v Europarku za goste hotelov Term Maribor.